Čokoládový cheesecake

Dnes jsme zvolili trochu netradiční pojetí cheesecaku a to jeho čokoládovou variantu.

Samozřejmě jako vždy doporučíme koupit kvalitní ingredience abyste si mohli naplno užít chuť tohoto výborného dezertu.

Recept na čokoládový cheesecake

Ingredience

  • Na korpus
  • Sušenky (např. bebe)125 g
  • Máslo60 g
  • Kakao2 lžičky
  • Na náplň
  • Cukr krupice150 g
  • Vejce3 ks
  • Žloutky3 ks
  • Krémový sýr (nejlépe Philadelphia)500 g
  • Čokoláda na vaření175 g
  • Zakysaná smetana150 ml
  • Kukuřičný škrob1 lžička
  • Na polevu
  • Hořká čokoláda175 g
  • Zakysaná smetana125 ml
  • Med1 lžička

Postup přípravy

  1. Rozdrťte sušenky a spojte je s máslem a lžičkou kakaa na celistvou hmotu.
  2. Pečte po dobu 5-6 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů a poté vyjměte z trouby.
  3. Pokryjte směsí dno 23cm formy na dort a dejte ji do mrazáku. Troubu zapněte na 180 °C. Ve vodní lázni či v mikrovlnce rozpusťte čokoládu.
  4. Smíchejte sýr, cukr, kukuřičný škrob, vejce, žloutky a zakysanou smetanu. Nakonec přidejte lžičku kakaa rozmíchaného ve lžíci vody a rozpuštěnou čokoládu.
  5. Formu vyndejte z mrazáku a dno a boky obalte hliníkovou fólií tak, aby se do ní nedostala voda. Vlijte náplň a postavte formu do pekáčku. Do něj nalijte vařící vodu tak, aby sahala do poloviny výšky formy na dort. Pečte asi 45 minut. Dort poté nechte vychladnout, nejlépe přes noc v lednici.
  6. Čokoládu, smetanu a med prohřívejte tak dlouho, dokud se všechny přísady nespojí. Nechte trochu vychladnout a vzniklou polevou přelévejte dort. Nezapomeňte zde čokoládový cheesecake ohodnotit.
Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient