Tentokrát jsme opustili sladké nezdravé vlny a zavítali do přírodních variací cheesecaku. Zdravý cheesecake má jako základ tofu, sušené rostlinné mléko a sójovou smetanu a veškeré suroviny použité pro tento cheesecake jsou uzpůsobeny chuti stejně tak jako zdraví.
Netradiční zdravý cheesecake s jahodami můžete podávat kdekoliv a budete hvězdou večírků a oslav u každého zúčastněného. Neváhejte tedy a pusťte se do pečení tohoto skvělého dezertu!
Recept na zdravý cheesecake s jahodami
Ingredience
- Na korpus
- Pšeničné sušenky200 g
- Rostlinný margarín100 g
- Banány2 ks
- Na náplň
- Tofu natural900 g
- Sójová smetana500 ml
- Sušené rostlinné mléko300 g
- Ovocný cukr4 lžíce
- Jahody250 g
- Volitelné
- Agar-agar2-4 lžíce
Postup přípravy
- Sušenky rozdrtíme na jemnko a smícháme s rozpuštěným margarínem. Tuto směs utlačíme na dno dortové formy a dáme na ni banány pokrájené na půlky.
- Nastrouháme si tofu na jemno, přidáme cukr, sójovou smetanu a sušené mléko a vše rozmixujeme do hladka. Hmotu nalejeme na korpus s banány a pečeme asi 20 minut na 160 °C
- Upečený zdravý cheesecake necháme vychladnout a ozdobíme jej jahodami (samozřejmě dle chuti můžeme zvolit i jiné ovoce). Volitelné: Dort zalejeme rozpuštěným agar-agarem obarveným šťávou z červené řepy a jahodovým džusem.
- Zdravý cheesecake je hotov a necháme jej ideálně přes noc vychladit v lednici.
Zdroj: countrylife