Zdravý cheesecake s jahodami

Tentokrát jsme opustili sladké nezdravé vlny a zavítali do přírodních variací cheesecaku. Zdravý cheesecake má jako základ tofu, sušené rostlinné mléko a sójovou smetanu a veškeré suroviny použité pro tento cheesecake jsou uzpůsobeny chuti stejně tak jako zdraví.

Netradiční zdravý cheesecake s jahodami můžete podávat kdekoliv a budete hvězdou večírků a oslav u každého zúčastněného. Neváhejte tedy a pusťte se do pečení tohoto skvělého dezertu!

Recept na zdravý cheesecake s jahodami

Ingredience

  • Na korpus
  • Pšeničné sušenky200 g
  • Rostlinný margarín100 g
  • Banány2 ks
  • Na náplň
  • Tofu natural900 g
  • Sójová smetana500 ml
  • Sušené rostlinné mléko300 g
  • Ovocný cukr4 lžíce
  • Jahody250 g
  • Volitelné
  • Agar-agar2-4 lžíce

Postup přípravy

  1. Sušenky rozdrtíme na jemnko a smícháme s rozpuštěným margarínem. Tuto směs utlačíme na dno dortové formy a dáme na ni banány pokrájené na půlky.
  2. Nastrouháme si tofu na jemno, přidáme cukr, sójovou smetanu a sušené mléko a vše rozmixujeme do hladka. Hmotu nalejeme na korpus s banány a pečeme asi 20 minut na 160 °C
  3. Upečený zdravý cheesecake necháme vychladnout a ozdobíme jej jahodami (samozřejmě dle chuti můžeme zvolit i jiné ovoce). Volitelné: Dort zalejeme rozpuštěným agar-agarem obarveným šťávou z červené řepy a jahodovým džusem.
  4. Zdravý cheesecake je hotov a necháme jej ideálně přes noc vychladit v lednici.

Zdroj: countrylife

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient