Netradiční verze oblíbeného tvarohového dortu v podobě cheesecaku s arašídovým máslem. Arašídový cheesecake je v některých státech Ameriky velice známý, ale v Česku o něm můžeme slyšet málokdy a to je určitě chyba.
Arašídový cheesecake je jednou z nejlepších variací tohoto dezertu, samozřejmě však předpokládá, že máte rádi arašídové máslo nebo alespoň arašídy. Pokud tuto vášeň sdílíte s námi, vrhněte se do pečení!
Recept na arašídový cheesecake
Ingredience
- Na korpus
- Arašídy60 g
- Špaldová hladká mouka260 g
- Máslo140 g
- Vejce1 ks
- Třtinový cukr60 g
- Na náplň
- Ricotta750 g
- Arašídové máslo220 g
- Vejce1 ks
- Třtinový cukr60 g
- Smetana200 ml
- Skořice1 necelá lžička
- Na dozdobení
- Arašídydle chuti
Postup přípravy
- Nahrubo namleté arašídy, špaldovou mouku, vejce, cukr a máslo smícháme a vypracujeme si těsto, které necháme asi 30 minut odpočívat.
- Smícháme ricottu, smetanu, cukr, vejce, arašídové máslo a skořici, směs musí být jen mírně tekutá, to doladíme smetanou nebo arašídovým máslem.
- Připravené těsto na korpus vyválíme na pečícím papíru (nebo jej natlačíme do formy) a překlopíme jej do dortové formy. Můžete těsto natlačit i do okrajů. Směs na náplň nalejeme na korpus.
- Pečeme v troubě přibližně 60 minut do ztmavnutí korpusu a ztuhnutí náplně při 170 stupních. Po vytažení můžeme dozdobit arašídy a necháme arašídový cheesecake vychladnout nejméně 2 hodiny. Dobrou chuť.