Site icon Nejlepší cheesecake

Český cheesecake recept

Český Cheesecake

Český Cheesecake

Cheesecake se do povědomí lidí v Evropě dostal poměrně pozdě. Tento výborný moučník pochází z Ameriky a je tam také velice oblíbený.
Tento cheesecake recept je uzpůsoben speciálně pro České milovníky tohoto dortu.

Český cheesecake recept

Ingredience

  • Na korpus
  • Máslové sušenky200 g
  • Máslo70 g
  • Na náplň
  • Lučina nebo mascarpone600 g
  • Zakysaná smetana250 ml
  • Vejce3 ks
  • Moučkový cukr200 g
  • Vanilkový cukr1 balíček
  • Citrónová šťáva1/2 ks

Postup přípravy

 

  1. V mixéru nebo válečkem rozdrtíme sušenky, ty potom ručně smícháme s máslem, aby se dobře spojily. Dáme na dno dortové formy (napěchujeme to tam) a dáme na 10 minut do trouby rozehřáté na 180°C.
  2. Pak smícháme Lučinu (příp. mascarpone), zakys. smetanu, moučk. cukr, vanilk. cukr, vejce a citr. šťávu, mícháme v robotu nebo ručně. Tuto směs nalijeme na upečený sušenkový základ. Dáme do trouby a pečeme půl hodiny (během této doby neotevírat troubu).
  3. Po půlhodině pečení kontrolujeme dort, měl by být na okrajích pevný a uprostřed se třást jako puding, pak je dort hotový. Otevřeme troubu a necháme v troubě vychladnout.
  4. Pak ještě dáme na pár hodin do ledničky (může být i přes noc, je pak chutnější). Hotový dort můžeme zdobit např. horkými malinami, jahodami, čokoládovou polevou, ale můžeme podávat i samotný. Cheesecake recept pro česko jak má být.
Exit mobile version