Dnes jsme zvolili trochu netradiční pojetí cheesecaku a to jeho čokoládovou variantu.
Samozřejmě jako vždy doporučíme koupit kvalitní ingredience abyste si mohli naplno užít chuť tohoto výborného dezertu.
Recept na čokoládový cheesecake
Ingredience
- Na korpus
- Sušenky (např. bebe)125 g
- Máslo60 g
- Kakao2 lžičky
- Na náplň
- Cukr krupice150 g
- Vejce3 ks
- Žloutky3 ks
- Krémový sýr (nejlépe Philadelphia)500 g
- Čokoláda na vaření175 g
- Zakysaná smetana150 ml
- Kukuřičný škrob1 lžička
- Na polevu
- Hořká čokoláda175 g
- Zakysaná smetana125 ml
- Med1 lžička
Postup přípravy
- Rozdrťte sušenky a spojte je s máslem a lžičkou kakaa na celistvou hmotu.
- Pečte po dobu 5-6 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů a poté vyjměte z trouby.
- Pokryjte směsí dno 23cm formy na dort a dejte ji do mrazáku. Troubu zapněte na 180 °C. Ve vodní lázni či v mikrovlnce rozpusťte čokoládu.
- Smíchejte sýr, cukr, kukuřičný škrob, vejce, žloutky a zakysanou smetanu. Nakonec přidejte lžičku kakaa rozmíchaného ve lžíci vody a rozpuštěnou čokoládu.
- Formu vyndejte z mrazáku a dno a boky obalte hliníkovou fólií tak, aby se do ní nedostala voda. Vlijte náplň a postavte formu do pekáčku. Do něj nalijte vařící vodu tak, aby sahala do poloviny výšky formy na dort. Pečte asi 45 minut. Dort poté nechte vychladnout, nejlépe přes noc v lednici.
- Čokoládu, smetanu a med prohřívejte tak dlouho, dokud se všechny přísady nespojí. Nechte trochu vychladnout a vzniklou polevou přelévejte dort. Nezapomeňte zde čokoládový cheesecake ohodnotit.