Lehký cheesecake s ovesnými vločkami

Pokud držíte dietu a přesto si chcete dopřát něco sladkého, je pro Vás tento lehký cheesecake s ovesnými vločkami tou správnou volbou. Základem je kromě zmíněných ovesných vloček hlavně odtučněný měkký tvaroh.

Přestože je lehký cheesecake opravdu dietnější než klasická verze tvarohových dortů, chuťově se s nimi bez problému vyrovná a tak tento recept opět můžeme jen doporučit.

Recept na lehký cheesecake s ovesnými vločkami

Ingredience

  • Na korpus
  • Ovesné vločky1 šálek
  • Kakaové keksy100 g
  • Máslo70 g
  • Na náplň
  • Měkký odtučněný tvaroh500 g
  • Kysaná smetana250 ml
  • Vejce2 ks
  • Vanilkový cukr2 ks
  • Kůra z citrónu1/2 ks
  • Med1 lžíce
  • Na polevu
  • Jahody100 g
  • Prášková želatina1 ks

Postup přípravy

  1. V mixéru rozmixujeme kakaové keksy a ovecné vločky nebo je pomeleme na prášek, přidáme rozpuštěné máslo a rozmícháme. Dortovou formu vysteleme pečícím papírem a celou směs natlačíme na spodek formu. Korpus dáme péct na 180 stupňů po dobu 10 minut.
  2. Smícháme tvaroh, smetanu, vajíčka, vanilkový cukr, kůru z citrónu a med a vše rozmixujeme. Vše natřeme na korpus a pečeme 40 minut při 180 stupních.
  3. Necháme cheesecake vychladnout a naskládáme na něj jahody, které zalejeme želatinou. Celý lehký cheesecake uložíme do ledničky nejlépe na 24 hodin.
Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient