Pokud držíte dietu a přesto si chcete dopřát něco sladkého, je pro Vás tento lehký cheesecake s ovesnými vločkami tou správnou volbou. Základem je kromě zmíněných ovesných vloček hlavně odtučněný měkký tvaroh.
Přestože je lehký cheesecake opravdu dietnější než klasická verze tvarohových dortů, chuťově se s nimi bez problému vyrovná a tak tento recept opět můžeme jen doporučit.
Recept na lehký cheesecake s ovesnými vločkami
Ingredience
- Na korpus
- Ovesné vločky1 šálek
- Kakaové keksy100 g
- Máslo70 g
- Na náplň
- Měkký odtučněný tvaroh500 g
- Kysaná smetana250 ml
- Vejce2 ks
- Vanilkový cukr2 ks
- Kůra z citrónu1/2 ks
- Med1 lžíce
- Na polevu
- Jahody100 g
- Prášková želatina1 ks
Postup přípravy
- V mixéru rozmixujeme kakaové keksy a ovecné vločky nebo je pomeleme na prášek, přidáme rozpuštěné máslo a rozmícháme. Dortovou formu vysteleme pečícím papírem a celou směs natlačíme na spodek formu. Korpus dáme péct na 180 stupňů po dobu 10 minut.
- Smícháme tvaroh, smetanu, vajíčka, vanilkový cukr, kůru z citrónu a med a vše rozmixujeme. Vše natřeme na korpus a pečeme 40 minut při 180 stupních.
- Necháme cheesecake vychladnout a naskládáme na něj jahody, které zalejeme želatinou. Celý lehký cheesecake uložíme do ledničky nejlépe na 24 hodin.