Na zpracování jednoduchý a přesto výborný nepečený cheesecake, který stihnete do hodinky udělat. Kombinace Baileys nebo jiného likéru dodá dortu další variaci chuti a určitě Vás nezklame.
Vychutnejte si tento nepečený cheesecake s Baileys a nezapomeňte pár hodin neřídit.
Recept na Nepečený cheesecake s Baileys
Ingredience
- Na korpus
- Máslové sušenky (např. Bebe)180 g
- Máslo90 g
- Na náplň
- Mascarpone250 g
- Jemný tvaroh250 g
- Baileys nebo jiný likér160 ml
- Želatina8 plátků
- Smetana ke šlehání140 ml
- Vejce2 ks
- Cukr krystal140 g
- Na dozdobení
- Bílá a mléčná čokoláda
Postup přípravy
- Nadrtíme si sušenky na jemno a smícháme je s rozpuštěným máslem. Na dno dortové formy si dáme pečící papír a celou směs roztlačíme po dně a o něco více do krajů.
- Do jedné velké mísy si rozmícháme mascarpone, jemný tvaroh a Baileys. V druhé misce si vyšleháme smetanu ke šlehání do tuhého stavu. V třetí misce si vyšleháme celá vejce s cukrem.
- Rozpustíme si želatinu dle návodu na obalu a společně s obsahem druhé a třetí misky vše vložíme do první mísy a elektrickým šlehačem vše dobře rozšleháme. Celou směs vylejeme na sušenkový základ do dortové formy.
- Celý nepečený cheesecake dozdobíme kombinací nastrouhané bílé a mléčné čokolády a necháme ztuhnout v ledničce přes noc.