Site icon Nejlepší cheesecake

Nepečený cheesecake s Baileys

Na zpracování jednoduchý a přesto výborný nepečený cheesecake, který stihnete do hodinky udělat. Kombinace Baileys nebo jiného likéru dodá dortu další variaci chuti a určitě Vás nezklame.

Vychutnejte si tento nepečený cheesecake s Baileys a nezapomeňte pár hodin neřídit.

Recept na Nepečený cheesecake s Baileys

Ingredience

  • Na korpus
  • Máslové sušenky (např. Bebe)180 g
  • Máslo90 g
  • Na náplň
  • Mascarpone250 g
  • Jemný tvaroh250 g
  • Baileys nebo jiný likér160 ml
  • Želatina8 plátků
  • Smetana ke šlehání140 ml
  • Vejce2 ks
  • Cukr krystal140 g
  • Na dozdobení
  • Bílá a mléčná čokoláda

Postup přípravy

  1. Nadrtíme si sušenky na jemno a smícháme je s rozpuštěným máslem. Na dno dortové formy si dáme pečící papír a celou směs roztlačíme po dně a o něco více do krajů.
  2. Do jedné velké mísy si rozmícháme mascarpone, jemný tvaroh a Baileys. V druhé misce si vyšleháme smetanu ke šlehání do tuhého stavu. V třetí misce si vyšleháme celá vejce s cukrem.
  3. Rozpustíme si želatinu dle návodu na obalu a společně s obsahem druhé a třetí misky vše vložíme do první mísy a elektrickým šlehačem vše dobře rozšleháme. Celou směs vylejeme na sušenkový základ do dortové formy.
  4. Celý nepečený cheesecake dozdobíme kombinací nastrouhané bílé a mléčné čokolády a necháme ztuhnout v ledničce přes noc.
Exit mobile version