Pravý Americký cheesecake

Pravý americký cheesecake

Legendární cheesecake se z Ameriky dostal do Evropy relativně nedávno a dnes už na každém rohu najdete nějakou jeho variantu. Připravili jsme pro vás recept na ten pravý americký cheesecake.

Recept na americký cheesecake

DifficultyIntermediate

Yields1 Serving
Prep Time20 minsCook Time30 minsTotal Time50 mins

Korpus
 250 g suché keksy (např. bebe)
 120 g máslo
Náplň
 600 g krémový sýr (např. Philadelphia)
 200 ml zakysaná smetana
 3 pt vejce
 250 g moučkový cukr
 1,50 tsp citrónová šťáva
 1 pt žloutek
Poleva
 250 g zakysaná smetana
 1 tbsp moučkový cukr
 2 tbsp citronová šťáva

1

Nejprve si připravíme sušenkový základ, sušenky dáme do mikrotenového sáčku a rozdrtíme je válečkem. Pak si rozpustíme máslo ve vodní lázni nebo mikrovlnné troubě a smícháme ho s rozdrcenými sušenkami. Dortovou formu o průměru 24 cm vymažeme máslem nebo vyložíme papírem na pečení a napěchujeme ji sušenkovou drtí.

2

Alobalem utěsníme formu, aby se nám při pečení nedostala voda z vodní lázně až k dortu5. Smetanový sýr nebo měkký plnotučný tvaroh rozetřeme dohladka (můžeme ručně nebo i v robotu). Přidáme cukr a zase důkladně rozetřeme a tak postupujeme se všemi dalšími ingrediencemi, kromě vajec, které po jedné přidáváme a zapracováváme tak, aby byly všechny dobře spojeny a nevznikaly nám žmolky.

3

Nakonec zamícháme po jednom vejce a samostatný žloutek až nám vznikne docela řídký krém. Do formy s drtí opatrně nalijeme krém a necháme ho pár minut odpočinout

4

Vyhřejeme troubu na 160 °C a na střední mřížku umístíme nádobu s horkou vodou, do které ponoříme formu obalenou alobalem tak, aby voda sahala asi do poloviny výšky formy. Pečeme cca 30 minut, pak necháme dort vychladnout v otevřené troubě

5

Uložíme v lednici a necháme nejméně 8 hodin prochladnout. Před podáváním potřeme dort zakysanou smetanou (250 ml) utřenou s lžící moučkového cukru a se dvěma lžícemi citrónové šťávy. Aby byl Pravý americký cheesecake opravdu ten pravý, nazdobíme jej jahodami nebo jahodovým džemem.

Další recepty na cheesecake najdete i na www.NejkrasnejsiDorty.cz

Ingredience a potřeby na pečení a vaření nakupujeme na eshopech:

Pravý Americký cheesecake

Ingredients

Korpus
 250 g suché keksy (např. bebe)
 120 g máslo
Náplň
 600 g krémový sýr (např. Philadelphia)
 200 ml zakysaná smetana
 3 pt vejce
 250 g moučkový cukr
 1,50 tsp citrónová šťáva
 1 pt žloutek
Poleva
 250 g zakysaná smetana
 1 tbsp moučkový cukr
 2 tbsp citronová šťáva

Directions

1

Nejprve si připravíme sušenkový základ, sušenky dáme do mikrotenového sáčku a rozdrtíme je válečkem. Pak si rozpustíme máslo ve vodní lázni nebo mikrovlnné troubě a smícháme ho s rozdrcenými sušenkami. Dortovou formu o průměru 24 cm vymažeme máslem nebo vyložíme papírem na pečení a napěchujeme ji sušenkovou drtí.

2

Alobalem utěsníme formu, aby se nám při pečení nedostala voda z vodní lázně až k dortu5. Smetanový sýr nebo měkký plnotučný tvaroh rozetřeme dohladka (můžeme ručně nebo i v robotu). Přidáme cukr a zase důkladně rozetřeme a tak postupujeme se všemi dalšími ingrediencemi, kromě vajec, které po jedné přidáváme a zapracováváme tak, aby byly všechny dobře spojeny a nevznikaly nám žmolky.

3

Nakonec zamícháme po jednom vejce a samostatný žloutek až nám vznikne docela řídký krém. Do formy s drtí opatrně nalijeme krém a necháme ho pár minut odpočinout

4

Vyhřejeme troubu na 160 °C a na střední mřížku umístíme nádobu s horkou vodou, do které ponoříme formu obalenou alobalem tak, aby voda sahala asi do poloviny výšky formy. Pečeme cca 30 minut, pak necháme dort vychladnout v otevřené troubě

5

Uložíme v lednici a necháme nejméně 8 hodin prochladnout. Před podáváním potřeme dort zakysanou smetanou (250 ml) utřenou s lžící moučkového cukru a se dvěma lžícemi citrónové šťávy. Aby byl Pravý americký cheesecake opravdu ten pravý, nazdobíme jej jahodami nebo jahodovým džemem.

Notes

Pravý Americký cheesecake

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient