Site icon Nejlepší cheesecake

Pravý newyorský cheesecake

Jednoduchý, chutný, jako stvořený pro příjemný večer.

Pravý newyorský cheesecake je známý svou nepřekonatelnou chutí stejně jako čokoládovým posypem.

Recept na pravý newyorský cheesecake

Ingredience

  • Na korpus
  • Máslo125 g
  • Na náplň
  • Měkký tvaroh750 g
  • Plnotučné mléko380 ml
  • Cukr moučka60 g
  • Bílá čokoláda380 g
  • Vanilkový lusk1 ks
  • Na ozdobu
  • Tmavá čokoláda
  • Světlá čokoláda

Postup přípravy

  1. Sušenky nadrtíme. Bílou čokoládu nasekáme najemno a moučkový cukr prosejeme. Z vanilkového lusku oddělíme dřeň, kterou budeme potřebovat na přípravu náplně.
  2. Troubu předehřejeme na 180 °C. V rendlíku rozpustíme máslo a vmícháme drcené sušenky. Vtlačíme je na dno připravené koláčové formy (viz vlevo) a pečeme 12 minut. Dáme stranou vychladnout.
  3. Na náplň si dáme nad nádobu s mírně se vařící vodou ohnivzdornou mísu s kousky čokolády a mlékem. Když se čokoláda rozpustí, ručním šlehačem ji jemně promícháme, aby se do ní nedostal vzduch. Necháme zchladnout a občas promícháme, aby se na povrchu netvořil škraloup.
  4. Mezitím si utřeme tvaroh, vanilku a moučkový cukr na krém. Vmícháme polovinu čokoládové směsi a poté jemně vmícháme zbytek. Vlijeme do formy a uhladíme povrch. Necháme alespoň 6 hodin v chladničce
  5. Ostrým nožem opatrně uvolníme odnímatelný prstenec a odstraníme ho. Newyorský tvarohový dort položíme na servírovací talíř a ozdobíme čokoládou nebo čokoládovými hoblinkami.
Exit mobile version