Jednoduchý, chutný, jako stvořený pro příjemný večer.
Pravý newyorský cheesecake je známý svou nepřekonatelnou chutí stejně jako čokoládovým posypem.
Recept na pravý newyorský cheesecake
Ingredience
- Na korpus
- Máslo125 g
- Na náplň
- Měkký tvaroh750 g
- Plnotučné mléko380 ml
- Cukr moučka60 g
- Bílá čokoláda380 g
- Vanilkový lusk1 ks
- Na ozdobu
- Tmavá čokoláda
- Světlá čokoláda
Postup přípravy
- Sušenky nadrtíme. Bílou čokoládu nasekáme najemno a moučkový cukr prosejeme. Z vanilkového lusku oddělíme dřeň, kterou budeme potřebovat na přípravu náplně.
- Troubu předehřejeme na 180 °C. V rendlíku rozpustíme máslo a vmícháme drcené sušenky. Vtlačíme je na dno připravené koláčové formy (viz vlevo) a pečeme 12 minut. Dáme stranou vychladnout.
- Na náplň si dáme nad nádobu s mírně se vařící vodou ohnivzdornou mísu s kousky čokolády a mlékem. Když se čokoláda rozpustí, ručním šlehačem ji jemně promícháme, aby se do ní nedostal vzduch. Necháme zchladnout a občas promícháme, aby se na povrchu netvořil škraloup.
- Mezitím si utřeme tvaroh, vanilku a moučkový cukr na krém. Vmícháme polovinu čokoládové směsi a poté jemně vmícháme zbytek. Vlijeme do formy a uhladíme povrch. Necháme alespoň 6 hodin v chladničce
- Ostrým nožem opatrně uvolníme odnímatelný prstenec a odstraníme ho. Newyorský tvarohový dort položíme na servírovací talíř a ozdobíme čokoládou nebo čokoládovými hoblinkami.