Tvarohovo-nutelový cheesecake

Nutelový cheesecake

Výborný tvaroho-nutelový cheesecake, který je trochu náročnější na přípravu, ale rozhodně stojí za to. Tento cheesecake patří spíše ke sladším a kaloričtějším variantám dezertu.

Recept tvarohovo-nutelový cheesecake

DifficultyBeginner

Yields1 Serving
Prep Time20 minsCook Time1 hrTotal Time1 hr 20 mins

Korpus
 220 g máslové nebo čokoládové sušenky
 100 g máslo
Náplň
 500 g jemný tvaroh
 5 pt vejce
 0,50 cup cukr krystal
 200 g mascarpone
 300 g Nutella
 50 ml smetana ke šlehání
Poleva
 100 g Nutella
 1 tbsp máslo

1

Sušenky si rozdrtíme v kuchyňském robotu. Pak přidáme máslo a vymícháme. Můžeme přidat i kakao (záleží to od toho, jaké jsme přidali sušenky (světlé nebo tmavé) a také záleží na tom, jaký chceme mít korpus (světlý nebo tmavý). Hmotu vtlačíme do dortové formy. Samozřejmě jako to u cheesecaku bývá, i na boky formy.

2

Připravíme si tvarohovou náplň. Utřeme vejce s cukrem, pak přidáme tvaroh a mascarpone, moučkový cukr a pudinkový prášek. Vše promícháme a pak rozdělíme na dvě části. Do první vmícháme vanilkovou esenci a do druhé části přidáme Nutellu (250-300 g).

3

Pokud jste ještě nedělali mramor na dort, tak do středu formy dáváte střídavě po lžících nádivky. Nejdřív lžíci bílé, pak lžíci tmavé nádivky a to děláme pořád dokola.

4

Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C cca 60 minut. Necháme pomalu chladnout několik hodin. Já to dělám tak, že mi koláč chladne pomalu v troubě při otevřených dvířkách.

5

V poslední fázi uděláme Nutellovou polevu. Zahřejeme Nutellu (100 g) s 1 lžící másla a se smetanou. Tímto přelijeme cheesecake.

Další recepty na cheesecake najdete i na www.NejkrasnejsiDorty.cz

Ingredience a potřeby na pečení a vaření nakupujeme na eshopech:

Tvarohovo-nutelový cheesecake

Ingredients

Korpus
 220 g máslové nebo čokoládové sušenky
 100 g máslo
Náplň
 500 g jemný tvaroh
 5 pt vejce
 0,50 cup cukr krystal
 200 g mascarpone
 300 g Nutella
 50 ml smetana ke šlehání
Poleva
 100 g Nutella
 1 tbsp máslo

Directions

1

Sušenky si rozdrtíme v kuchyňském robotu. Pak přidáme máslo a vymícháme. Můžeme přidat i kakao (záleží to od toho, jaké jsme přidali sušenky (světlé nebo tmavé) a také záleží na tom, jaký chceme mít korpus (světlý nebo tmavý). Hmotu vtlačíme do dortové formy. Samozřejmě jako to u cheesecaku bývá, i na boky formy.

2

Připravíme si tvarohovou náplň. Utřeme vejce s cukrem, pak přidáme tvaroh a mascarpone, moučkový cukr a pudinkový prášek. Vše promícháme a pak rozdělíme na dvě části. Do první vmícháme vanilkovou esenci a do druhé části přidáme Nutellu (250-300 g).

3

Pokud jste ještě nedělali mramor na dort, tak do středu formy dáváte střídavě po lžících nádivky. Nejdřív lžíci bílé, pak lžíci tmavé nádivky a to děláme pořád dokola.

4

Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C cca 60 minut. Necháme pomalu chladnout několik hodin. Já to dělám tak, že mi koláč chladne pomalu v troubě při otevřených dvířkách.

5

V poslední fázi uděláme Nutellovou polevu. Zahřejeme Nutellu (100 g) s 1 lžící másla a se smetanou. Tímto přelijeme cheesecake.

Notes

Tvarohovo-nutelový cheesecake

1 názor na “Nutelový cheesecake”

  1. Nevime jakou nadobu pouzil autor receptu, ale z uvedenych surovin jsme meli malo testa. Museli jsme pouzit 400 gramu susenek, aby nam vyslo testo na celou formu. Plnky bylo tak moc, az nam zacala vytekat. Takze na plnku bohate staci 500 gramu tvarohu, ne li min.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient