Výborný tvaroho-nutelový cheesecake, který je trochu náročnější na přípravu, ale rozhodně stojí za to. Tento cheesecake patří spíše ke sladším a kaloričtějším variantám dezertu.
Recept tvarohovo-nutelový cheesecake
Sušenky si rozdrtíme v kuchyňském robotu. Pak přidáme máslo a vymícháme. Můžeme přidat i kakao (záleží to od toho, jaké jsme přidali sušenky (světlé nebo tmavé) a také záleží na tom, jaký chceme mít korpus (světlý nebo tmavý). Hmotu vtlačíme do dortové formy. Samozřejmě jako to u cheesecaku bývá, i na boky formy.
Připravíme si tvarohovou náplň. Utřeme vejce s cukrem, pak přidáme tvaroh a mascarpone, moučkový cukr a pudinkový prášek. Vše promícháme a pak rozdělíme na dvě části. Do první vmícháme vanilkovou esenci a do druhé části přidáme Nutellu (250-300 g).
Pokud jste ještě nedělali mramor na dort, tak do středu formy dáváte střídavě po lžících nádivky. Nejdřív lžíci bílé, pak lžíci tmavé nádivky a to děláme pořád dokola.
Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C cca 60 minut. Necháme pomalu chladnout několik hodin. Já to dělám tak, že mi koláč chladne pomalu v troubě při otevřených dvířkách.
V poslední fázi uděláme Nutellovou polevu. Zahřejeme Nutellu (100 g) s 1 lžící másla a se smetanou. Tímto přelijeme cheesecake.
Další recepty na cheesecake najdete i na www.NejkrasnejsiDorty.cz
Ingredience a potřeby na pečení a vaření nakupujeme na eshopech:
- Svět cukrářů (na Slovensku Svet cukrárov) kde koupíte například tyto dortové formy.
- Cukrářské potřeby Malátkovi
- Domácí potřeby Dometa
- a věci kolem oslav na OLO.cz
Ingredients
Directions
Sušenky si rozdrtíme v kuchyňském robotu. Pak přidáme máslo a vymícháme. Můžeme přidat i kakao (záleží to od toho, jaké jsme přidali sušenky (světlé nebo tmavé) a také záleží na tom, jaký chceme mít korpus (světlý nebo tmavý). Hmotu vtlačíme do dortové formy. Samozřejmě jako to u cheesecaku bývá, i na boky formy.
Připravíme si tvarohovou náplň. Utřeme vejce s cukrem, pak přidáme tvaroh a mascarpone, moučkový cukr a pudinkový prášek. Vše promícháme a pak rozdělíme na dvě části. Do první vmícháme vanilkovou esenci a do druhé části přidáme Nutellu (250-300 g).
Pokud jste ještě nedělali mramor na dort, tak do středu formy dáváte střídavě po lžících nádivky. Nejdřív lžíci bílé, pak lžíci tmavé nádivky a to děláme pořád dokola.
Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C cca 60 minut. Necháme pomalu chladnout několik hodin. Já to dělám tak, že mi koláč chladne pomalu v troubě při otevřených dvířkách.
V poslední fázi uděláme Nutellovou polevu. Zahřejeme Nutellu (100 g) s 1 lžící másla a se smetanou. Tímto přelijeme cheesecake.