Výborný tvarohový dort s brusinkami a pomerančem pro všechny milovníky tvarohu a ovoce.
Je to jeden z luxusnějších dortů a je potěšením i pro ty nejmlsnější a vytříbené jazýčky.
Recept na tvarohový dort s brusinkami a pomerančem
Ingredience
- Na korpus
- Čokoládové sušenky150 g
- Máslo50 g
- Na náplň
- Mascarpone500 g
- Smetana ke šlehání500 g
- Cukr250 g
- Pomerančová kůra50 g
- Sušené brusinky70 g
- Vejce1 ks
- Na želé
- Brusinky200 g
- Cukr150 g
- Pomerančová kůra a šťáva1 pomeranč
- Želatina1 balíček
- Voda100 ml
Postup přípravy
- Korpus: Sušenky rozmixujeme v mixéru. Pak přidáme rozpuštěné máslo. Vymixujeme pevnou hmotu, kterou vyplníme dno formy. Pořádně utlačíme a dáme péct do předehřáté trouby. Pečeme při 165 °C cca 10 min.
- Náplň : Utřeme vejce, cukr mascarpone a smetanu. Nakonec přidáme sušené brusinky a nastrouháme kůru z jednoho pomeranče. Tuto směs nalijme na sušenkovou směs a dáme do trouby na 165 °C cca na 1 hodinu.
- Želé : Brusinky vymixujeme v mixéru. Přidáme cukr, kůru a šťávu z jednoho pomeranče a přivedeme k varu.
- Snížíme teplotu a vaříme na nízké teplotě 10 minut. Mezitím si namočíme želatinu a připravíme ji podle návodu na obalu. Vmícháme do brusinkové směsi a dobře promícháme. Pak nalijeme na vrch koláče a necháme v chladu zatuhnout.
- Brusinky vymixujeme v mixéru. Přidáme cukr, kůru a šťávu z jednoho pomeranče a přivedeme k varu.
- Pak snížíme teplotu a vaříme na nízké teplotě 10 minut. Mezitím si namočíme želatinu a připravíme ji podle návodu na obalu. Vmícháme do brusinkové směsi a dobře promícháme. Pak nalijeme na vrch koláče a necháme v chladu zatuhnout. Tvarohový dort můžeme dozdobit pomerančem.
Šlehačka se zdrcla!! Jsem zklamaná, postupovala jsem dle receptu!