Vždy jsme trochu skeptičtí k těmto dezertům, které si říkají sváteční, ale tentto recept nás z toho rozhodně vyléčil. Je to jeden z luxusnějších cheesecaků a počítejte si i s nějakou korunou navíc, ale jako Valentýnský dezert je to skvělá volba.
Překvapte svého milého nebo svou milou v případě odvážných můžů v kuchyni a můžeme Vám zaručit, že pro něj/ni bude Valentýnský cheesecake skvělým dárkem a chuťovým potěšením.
Recept na Valentýnský cheesecake
Ingredience
- Sušenky200 g
- Máslo100 g
- Pistácie75 g
- Granátová jablka2 ks
- Moučkový cukr100 g
- Želatina4 plátky
- Smetana ke šlehání300 ml
- Krémový sýr (nejlépe Philadelphia)300 g
- Mandarinky2ks
Postup přípravy
- Rozmixujte sušenky nadrcené na drobno, máslo a nasekané pistácie. Natlačte směs do dortové formy na dno i do krajů lžičkou.
- Mezitím si do misky s vodou namočte želatinu na 5 minut, poté nalejte do hrnce a přiveďte k varu a pak ji odděláme z vařiče. Přidáme smetanu a dokud se vše nerozpustí a neslypne, stále mícháme. Necháme mírně vychladnout.
- Moučkový cukr zamícháme do smetanového sýru spolu s kůrou z mandarinek s extrahovanou šťávou z granátových jablek a mícháme rozmícháme do hladka.
- Nalejte směs na připravený korpus. Nyní jste připraveni na dekoraci, doufáme, že se Vám netřepou ruce. Začneme ve středu dortu. Použijeme zdobítko (pipetu) k vytvoření malých teček v kruzích dle fotky, tečky postupně pomalu zvětšujeme. Nyní použijte párátko a přesně ze středu dortu dělejte linku tečkami, na konci by Vám měla vzniknout krásná srdíčka.
- Formu přikrejte, dejte pozor, abyste se nedotkli zdobení cheesecaku a nechte v ledničce alespoň 6 hodin (pokud to není možné, nemusíte přykrývat).